Sağlık

Gerçek granit kaplar nasıl tanınır? Granit tencere alırken nelere dikkat edilmelidir?

Mutfakta vakit geçirmeye ve yemek yapmaya ilgi duyanlar, kullandıkları eşyaların hem şık hem de kullanışlı olmasını tercih ediyor. Ancak dikkat edilmesi gereken başka bir konu daha var. Piyasada sağlığa zarar verebilecek pek çok hammadde içeren mutfak eşyaları bulunmaktadır.

Bunlar arasında mutfakta en çok kullanılan ve vazgeçilmez şeylerden biri de elbette tencerelerdir. Tercih edilmediği takdirde sağlık açısından birçok olumsuz etkileri bulunmaktadır. Peki granit ile granit kaplama arasındaki fark nedir, gerçek granit tencereyi nasıl anlarsınız?

Saksı çeşitleri arasında yer alan granit tencereler, gerçek granit taşından yapılmadığı takdirde tehlikelidir. Kaplamalı granit tencerelerde zararlı maddelere karşı önleminizi alın!

GERÇEK GRANİT VS GRANİT KAPLAMA

Granit görünümlü tencereler sizi yanıltabilir. Birçoğu aslında gerçek granit değil, yalnızca granit gibi görünen kaplamalara sahip. Bu nedenle tencere veya tava seçerken yapılan işin gerçek granit mi yoksa sadece kaplama mı olduğuna dikkat etmek önemlidir.

TEFLON VE AĞIR METAL RİSKİ

Teflon kaplı tencerelerin kullanımı da sağlık açısından riskli olabilir. Teflon kaplama yüksek ısıya maruz kaldığında toksik bir madde olan PFOA üretebilir. PFOA, kanser dahil birçok sağlık sorununa neden olabilir. Özellikle bebeklerde düşük doğum yüküne neden olabileceği bilinmektedir.

ÇİZİK İŞLERDEN UZAK DURUN

Mutfakta kesinlikle çizik Teflon kaplamalı tencere kullanmamalısınız. Çizikler kaplamanın zarar görmesine ve gıdaya zehirli maddelerin girmesine neden olabilir.

MALZEMELERİN İÇERİĞİ ORANINA DİKKAT EDİN

Saksı seçerken malzemelerin oranlarına dikkat etmek önemlidir. Demir içerikli, nikel içerikli veya gerçek granit tencere seçerken hangi malzemelerin kullanıldığını incelemelisiniz. Demir ve emaye işleri mutfakta güvenle kullanabileceğiniz aletler arasındadır. Ek olarak demir emaye çalışmalarının kullanılması demir eksikliğinin giderilmesine yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir mutfak sistemi için tencere ve tava seçimlerinizi bu ipuçlarını dikkate alarak yapabilirsiniz. Unutmayın sağlığınız her şeyden daha değerlidir.

yerkoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu