Haber

Netanyahu, Hamas saldırısının ‘istihbaratın hatası’ olduğunu söyleyerek özür diledi

İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuAğır tepki gören 7 Ekim saldırılarından Hamas’ın güvenlik ve istihbarat servislerini sorumlu tutan açıklamaları nedeniyle ‘hata yaptığını’ belirterek özür diledi.

Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik saldırılara ilişkin güvenlik zayıflığı suçu, ordu ve iç istihbarat teşkilatıShin-Bet’e atfettiği sözlerine ilişkin sosyal medya platformu X’te açıklama yaptı.

İsrail Başbakanı, dün gece sosyal medya hesabında yaptığı ve bir süre sonra sildiği sözlere “Hata yaptım” ifadesini kullanmış ve şunları söylemişti:

“Basın toplantısından sonra söylediklerimin söylenmemesi gerekiyordu, bunun için özür dilerim. Güvenlik güçlerinin tüm başkanlarına tam desteğimi veriyorum. Genelkurmay Başkanını ve ön saflarda ülke için savaşan İsrail ordusunun komutan ve askerlerini destekliyorum. “Birlikte kazanacağız.”

Netanyahu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Hamas’ın abluka altındaki Gazze Şeridi’nden 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırılardaki güvenlik zafiyetinden İsrail ordusunu ve iç istihbarat teşkilatı Shin-Bet’i sorumlu tuttu.

Başbakan Netanyahu, 7 Ekim’de Gazze Şeridi’nden yapılan saldırılarla ilgili Başbakan’a bilgi verildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Tam tersine herhangi bir uyarı alınmadı.belirtmişti.

Netanyahu ise tam tersine İsrail ordusunun ve Şin-Bet’in (Şebak) Hamas’ın sindirildiği ve sükunetin sağlandığı yönünde değerlendirmede bulunduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı bir süre sonra paylaşımını sildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu